دندانپزشکی

دندانپزشکی دیجیتال

دندانپزشکی

دندانپزشکی دیجیتال

عوارض لمینت دندان چیست؟

لمینت نوعی روکش دندان است که برای زیباسازی لبخند و بهبود ظاهر دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از روکش‌ها مثل کامپوزیت ونیر دندان بسیار شناخته شده هستند و محبوبیت زیادی دارند. از طرفی برخی دیگر از انواع روکش‌های دندانی مثل لمینت دندان نیز وجود دارند که به دلیل ظاهر طبیعی و ماندگاری بالا، توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده‌اند. اما ایا لمینت دندان عوارض دارد؟
لمینت دندان با وجود مزایای فراوان دارای عوارضی نیز هست. از شایع ترین عوارض لمینت دندان میتوان به حساسیت دندان، تحریک لثه و شکستن روکش، پوسیدگی دندان و تحلیل لثه اشاره کرد. در ادامه مهمترین عوارض لمینت دندان و رش های جلوگیری از آنها را بررسی می کنیم.
انتخاب جنس لمینت تاثیر بسیار زیادی بر بروز عوارض دارد. یک فرق لمینت و کامپوزیت این است که لمینت‌های کامپوزیتی استحکام و مقاومت کمتری نسبت به لمینت‌های سرامیکی دارند و ممکن است آسیب ببینند.

در ادامه برخی از عوارضی که ممکن است بعد از لمینت دندان بروز کند را برای شما بیان می‌کنیم.

۱.آسیب به لمینیت

شما بعد از انجام لمینت، باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید و توجه بسیار زیادی به مصرف مواد غذایی خود داشته باشید. به عنوان مثال نوشیدنی‌های بسیار داغ یا بسیار سرد به مرور زمان ممکن است باعث آسیب به لمینت دندان شود. در این حالت لمینت ترک برداشته یا به طور کامل از سطح مینای دندان جدا می‌شود.

در روش لمینت، ابتدا باید سطح مینای دندان کمی تراش داده شود.‌ در صورتی که لمینت دندان صدمه ببیند یا از سطح دندان جدا شود، باید مجددا آن را ترمیم کنید.

مقاومت لمینت‌های سرامیکی نسبت به لمینت‌های کامپوزیتی بیشتر است. به طور کلی مقاومت هر دو نوع لمینت از دندان طبیعی کمتر است و در صورتی که فشار زیادی به آن وارد کنید، خیلی زود صدمه می‌بیند.

معایب لمینت دندان

۲.تیره شدن دندان‌ ها

تیر و سیاه شدن لمینت دندان، یکی دیگر از عوارضی است که ممکن است بعد از لمینت دندان بروز کند. البته احتمال بروز این عارضه به عوامل مختلفی بستگی دارد.

به عنوان مثال عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به مرور زمان باعث زرد شدن یا تغییر رنگ لمینت دندان می‌شود.

همچنین اگر به صورت مداوم از مواد غذایی نامناسب یا نوشیدنی‌های مضر استفاده کنید، ممکن است مواد قندی نوعی مواد اسیدی روی سطح لمینت آزاد کند که باعث تیره شدن لمینت دندان شود.

۳.واکنش دندان

با توجه به اینکه در فرآیند لمینت، مینای دندان تراش داده می‌شود، ممکن است دندان‌ها حساسیت بیشتری نسبت به گرما یا سرما داشته باشند. این حساسیت به شکل‌های مختلفی مثل درد یا تورم لثه، بروز می‌کند.

البته حساسیت‌های دندانی معمولا بعد از مدتی متوقف می‌شوند و بسیاری از افراد حتی حساسیت دندان بعد از لمینت را تجربه نخواهند کرد. به همین دلیل گفته می‌شود که فرآیند لمینت برای افرادی که مینای دندان نازکی دارند چندان مناسب نیست. البته برای درمان ورم دندان راهکارهای مناسبی وجود دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد